Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

১ মিনিট ১ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#12

Overall Rank

Name : Nabia Tahsin Nuba
ID : 25091937
Full Mark

35

Your Mark

-0.5 (-1.43) / Failed

Attempt

2 (6%)

Avoid

33 (94%)

Correct

0 (0%)

Wrong

2 (6%)

Submitted

30 Sep 2025, 10:09 PM

Duration

১ মিনিট ১ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ২ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ১ তম চেষ্টা। ১ তম চেষ্টায় মোট ৯ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ১ তম চেষ্টায় ৯ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ০টি সঠিক ও ২টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ৩৩টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ৬% এবং আপনি পেয়েছেন মোট -০.৫ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে -১.৪৩%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ১ মিনিট ১ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় ফেল করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি বর্তমানে প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে নেই। অনুগ্রহ করে আরও পরিশ্রম করুন এবং ভবিষ্যতে ভালো ফলাফলের জন্য প্রস্তুতি চালিয়ে যান। আপনার জন্য শুভকামনা!

ইংরেজি
1) Who is the author of ‘Jane Eyre’?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) Charlotte Brontë

2) ‘He contemplated marrying his cousin.’ Here ‘marrying’ is a/an-
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) gerund

3) A speech full of too many words is-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) a verbose speech

4) Who is the poet of the poem “Ozymandias”?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) P. B. Shelley

5) Words inscribed on a tomb is an-
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) epitaph

6) ‘No Second Troy’ is a-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) poem

7) Identify the word which is spelt incorrectly:
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) ocassion

8) Do you have any money ___ you? Fill in the blank with appropriate preposition:
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) on

9) The phrase ‘dog days’ means-
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) hot weather

10) The phrase ‘sine die’ means –
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) uncertain

11) Which of the following novels is not written by an English writer?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) One Hundred Years of Solitude

12) Fill in the blank: She went to New Market _____.
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) on foot

13) Who is not an Irish writer?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) D. H. Lawrence

14) O’ Henry was from –
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) America

15) What kind of play is ‘Julius Caesar’?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) historical

16) Choose the right form of verb: It is high time we (act) on the matter.
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) খ) acted

17) Identify the correct synonym for the word ‘magnanimous’.
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) generous

18) What is the noun form of the word ‘laugh’?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) laughter

19) Where is the setting of the play ‘Hamlet’?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) Denmark

20) Fill in the gap: Birds fly ___ in the sky.
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) at large

21) Who wrote the play “The Way of the World”?
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) William Congreve

22) ‘If Winter comes, can Spring be far behind?’ – Who wrote this?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) P. B. Shelley

23) The most famous romantic poet of English literature is –
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) William Wordsworth

24) What is the adjective form of the word ‘people’?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) populous

25) “Better to reign in Hell, than serve in Heav’n.” –Who wrote this?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) John Milton

26) The word ‘to genuflect’ means –
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) to bend the knee

27) ‘A herd of cattle is passing.’ The underlined word is a/an –
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) গ) collective noun

28) ___ was both a poet and a painter.
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) William Blake

29) What is the antonym for the word ‘deformation’?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) wholeness

30) Who is not a modern poet?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) John Keats

31) Who is the author of the novel ‘The God of Small Things’?.
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) Arundhati Roy

32) ‘Moby Dick’, a novel, was written by –
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) Herman Melville

33) Identify the correct sentence:
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) The girl burst into tears.

34) Change the voice: ‘Nobody trusts a traitor.’
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) A traitor is not trusted by anybody.

35) Which gender is the word ‘orphan’?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) common

Loading...