Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

৯ মিনিট ৬ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#4

Overall Rank

Name : Ashab Al Hasib
ID : 25061257
Full Mark

35

Your Mark

10 (28.57) / Failed

Attempt

35 (100%)

Avoid

0 (0%)

Correct

15 (43%)

Wrong

20 (57%)

Submitted

19 Jun 2025, 02:06 AM

Duration

৯ মিনিট ৬ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ২ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ১ তম চেষ্টা। ১ তম চেষ্টায় মোট ৯ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ১ তম চেষ্টায় ৩ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ১৫টি সঠিক ও ২০টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ০টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ১০০% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ১০ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ২৮.৫৭%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ৯ মিনিট ৬ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় ফেল করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি বর্তমানে প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে নেই। অনুগ্রহ করে আরও পরিশ্রম করুন এবং ভবিষ্যতে ভালো ফলাফলের জন্য প্রস্তুতি চালিয়ে যান। আপনার জন্য শুভকামনা!

ইংরেজি
1) ‘A herd of cattle is passing.’ The underlined word is a/an –
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) collective noun

2) Identify the correct synonym for the word ‘magnanimous’.
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) খ) generous

3) Who is not a modern poet?
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) গ) John Keats

4) ‘No Second Troy’ is a-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) poem

5) What is the adjective form of the word ‘people’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) ক) populous

6) Words inscribed on a tomb is an-
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) epitaph

7) Which gender is the word ‘orphan’?
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) গ) common

8) Who is the poet of the poem “Ozymandias”?
Your Answer:
D

Correct Answer:
A) ক) P. B. Shelley

9) Which of the following novels is not written by an English writer?
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) One Hundred Years of Solitude

10) Who is the author of ‘Jane Eyre’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) ক) Charlotte Brontë

11) “Better to reign in Hell, than serve in Heav’n.” –Who wrote this?
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) গ) John Milton

12) What is the antonym for the word ‘deformation’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) wholeness

13) The word ‘to genuflect’ means –
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) গ) to bend the knee

14) ‘He contemplated marrying his cousin.’ Here ‘marrying’ is a/an-
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) gerund

15) O’ Henry was from –
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) America

16) Fill in the blank: She went to New Market _____.
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) on foot

17) A speech full of too many words is-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) a verbose speech

18) Where is the setting of the play ‘Hamlet’?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) Denmark

19) The phrase ‘dog days’ means-
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) hot weather

20) ‘If Winter comes, can Spring be far behind?’ – Who wrote this?
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) P. B. Shelley

21) What kind of play is ‘Julius Caesar’?
Your Answer:
A

Correct Answer:
D) ঘ) historical

22) Choose the right form of verb: It is high time we (act) on the matter.
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) acted

23) Who is not an Irish writer?
Your Answer:
C

Correct Answer:
D) ঘ) D. H. Lawrence

24) What is the noun form of the word ‘laugh’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) laughter

25) Who is the author of the novel ‘The God of Small Things’?.
Your Answer:
A

Correct Answer:
D) ঘ) Arundhati Roy

26) The phrase ‘sine die’ means –
Your Answer:
C

Correct Answer:
D) ঘ) uncertain

27) Fill in the gap: Birds fly ___ in the sky.
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) খ) at large

28) Identify the word which is spelt incorrectly:
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) ocassion

29) Do you have any money ___ you? Fill in the blank with appropriate preposition:
Your Answer:
A

Correct Answer:
D) ঘ) on

30) ___ was both a poet and a painter.
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) William Blake

31) Identify the correct sentence:
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) The girl burst into tears.

32) The most famous romantic poet of English literature is –
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) William Wordsworth

33) Who wrote the play “The Way of the World”?
Your Answer:
D

Correct Answer:
B) খ) William Congreve

34) ‘Moby Dick’, a novel, was written by –
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) ক) Herman Melville

35) Change the voice: ‘Nobody trusts a traitor.’
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) A traitor is not trusted by anybody.

Loading...