Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

৫ মিনিট ১০ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#5

Overall Rank

Name : S M Rafi
ID : 25050801
Full Mark

35

Your Mark

12 (34.29) / Failed

Attempt

17 (49%)

Avoid

18 (51%)

Correct

13 (37%)

Wrong

4 (11%)

Submitted

04 Jun 2025, 10:06 PM

Duration

৫ মিনিট ১০ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ২ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ১ তম চেষ্টা। ১ তম চেষ্টায় মোট ৯ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ১ তম চেষ্টায় ৪ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ১৩টি সঠিক ও ৪টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ১৮টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ৪৯% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ১২ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ৩৪.২৯%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ৫ মিনিট ১০ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় ফেল করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি বর্তমানে প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে নেই। অনুগ্রহ করে আরও পরিশ্রম করুন এবং ভবিষ্যতে ভালো ফলাফলের জন্য প্রস্তুতি চালিয়ে যান। আপনার জন্য শুভকামনা!

ইংরেজি
1) Do you have any money ___ you? Fill in the blank with appropriate preposition:
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) on

2) ‘No Second Troy’ is a-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) poem

3) Who is not a modern poet?
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) John Keats

4) What is the adjective form of the word ‘people’?
Your Answer:
B

Correct Answer:
A) ক) populous

5) Which gender is the word ‘orphan’?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) common

6) “Better to reign in Hell, than serve in Heav’n.” –Who wrote this?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) John Milton

7) Who is the author of ‘Jane Eyre’?
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) Charlotte Brontë

8) Who is not an Irish writer?
Your Answer:
A

Correct Answer:
D) ঘ) D. H. Lawrence

9) The phrase ‘dog days’ means-
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) hot weather

10) Where is the setting of the play ‘Hamlet’?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) Denmark

11) The word ‘to genuflect’ means –
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) to bend the knee

12) Which of the following novels is not written by an English writer?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) One Hundred Years of Solitude

13) ‘A herd of cattle is passing.’ The underlined word is a/an –
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) collective noun

14) Who is the author of the novel ‘The God of Small Things’?.
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) Arundhati Roy

15) Identify the word which is spelt incorrectly:
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) গ) ocassion

16) ___ was both a poet and a painter.
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) William Blake

17) Who wrote the play “The Way of the World”?
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) William Congreve

18) Identify the correct synonym for the word ‘magnanimous’.
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) generous

19) What is the noun form of the word ‘laugh’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) laughter

20) A speech full of too many words is-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) a verbose speech

21) Choose the right form of verb: It is high time we (act) on the matter.
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) acted

22) O’ Henry was from –
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) America

23) Identify the correct sentence:
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) The girl burst into tears.

24) Words inscribed on a tomb is an-
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) epitaph

25) What kind of play is ‘Julius Caesar’?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) historical

26) What is the antonym for the word ‘deformation’?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) wholeness

27) The phrase ‘sine die’ means –
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) uncertain

28) ‘Moby Dick’, a novel, was written by –
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) Herman Melville

29) Change the voice: ‘Nobody trusts a traitor.’
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) A traitor is not trusted by anybody.

30) ‘If Winter comes, can Spring be far behind?’ – Who wrote this?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) P. B. Shelley

31) ‘He contemplated marrying his cousin.’ Here ‘marrying’ is a/an-
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) gerund

32) Fill in the blank: She went to New Market _____.
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) on foot

33) Fill in the gap: Birds fly ___ in the sky.
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) at large

34) Who is the poet of the poem “Ozymandias”?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) P. B. Shelley

35) The most famous romantic poet of English literature is –
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) William Wordsworth

Loading...