Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

৭ মিনিট ৫ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#9

Overall Rank

Name : Mostakim Billah Galib
ID : 25050555
Full Mark

35

Your Mark

4.25 (12.14) / Failed

Attempt

13 (37%)

Avoid

22 (63%)

Correct

6 (17%)

Wrong

7 (20%)

Submitted

05 Jun 2025, 05:06 PM

Duration

৭ মিনিট ৫ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ১ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ১ তম চেষ্টা। ১ তম চেষ্টায় মোট ৯ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ১ তম চেষ্টায় ৮ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ৬টি সঠিক ও ৭টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ২২টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ৩৭% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ৪.২৫ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ১২.১৪%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ৭ মিনিট ৫ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় ফেল করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি বর্তমানে প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে নেই। অনুগ্রহ করে আরও পরিশ্রম করুন এবং ভবিষ্যতে ভালো ফলাফলের জন্য প্রস্তুতি চালিয়ে যান। আপনার জন্য শুভকামনা!

ইংরেজি
1) Choose the right form of verb: It is high time we (act) on the matter.
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) acted

2) ‘Moby Dick’, a novel, was written by –
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) Herman Melville

3) The phrase ‘sine die’ means –
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) uncertain

4) ‘If Winter comes, can Spring be far behind?’ – Who wrote this?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) P. B. Shelley

5) The phrase ‘dog days’ means-
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) hot weather

6) O’ Henry was from –
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) America

7) What is the adjective form of the word ‘people’?
Your Answer:
B

Correct Answer:
A) ক) populous

8) The word ‘to genuflect’ means –
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) গ) to bend the knee

9) What is the noun form of the word ‘laugh’?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) laughter

10) Fill in the gap: Birds fly ___ in the sky.
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) at large

11) What kind of play is ‘Julius Caesar’?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) historical

12) “Better to reign in Hell, than serve in Heav’n.” –Who wrote this?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) John Milton

13) Words inscribed on a tomb is an-
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) epitaph

14) Identify the word which is spelt incorrectly:
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) ocassion

15) Who is the author of ‘Jane Eyre’?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) Charlotte Brontë

16) Which gender is the word ‘orphan’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) common

17) Fill in the blank: She went to New Market _____.
Your Answer:
D

Correct Answer:
A) ক) on foot

18) Change the voice: ‘Nobody trusts a traitor.’
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) A traitor is not trusted by anybody.

19) Do you have any money ___ you? Fill in the blank with appropriate preposition:
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) on

20) Where is the setting of the play ‘Hamlet’?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) Denmark

21) ‘He contemplated marrying his cousin.’ Here ‘marrying’ is a/an-
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) খ) gerund

22) Who is not a modern poet?
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) গ) John Keats

23) What is the antonym for the word ‘deformation’?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) wholeness

24) A speech full of too many words is-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) a verbose speech

25) Who is the poet of the poem “Ozymandias”?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) P. B. Shelley

26) Who wrote the play “The Way of the World”?
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) খ) William Congreve

27) Identify the correct sentence:
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) The girl burst into tears.

28) Which of the following novels is not written by an English writer?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) One Hundred Years of Solitude

29) ‘A herd of cattle is passing.’ The underlined word is a/an –
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) collective noun

30) Who is the author of the novel ‘The God of Small Things’?.
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) Arundhati Roy

31) The most famous romantic poet of English literature is –
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) William Wordsworth

32) ‘No Second Troy’ is a-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) poem

33) ___ was both a poet and a painter.
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) William Blake

34) Who is not an Irish writer?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) D. H. Lawrence

35) Identify the correct synonym for the word ‘magnanimous’.
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) generous

Loading...