Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

০ মিনিট ১২ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#11

Overall Rank

Name : Hossain Mostakim
ID : 25061334
Full Mark

35

Your Mark

1 (2.86) / Failed

Attempt

1 (3%)

Avoid

34 (97%)

Correct

1 (3%)

Wrong

0 (0%)

Submitted

27 Jun 2025, 01:06 AM

Duration

০ মিনিট ১২ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ৩ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ২ তম চেষ্টা। ২ তম চেষ্টায় মোট ২ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ২ তম চেষ্টায় ২ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ১টি সঠিক ও ০টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ৩৪টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ৩% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ১ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ২.৮৬%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ০ মিনিট ১২ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় ফেল করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি বর্তমানে প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে নেই। অনুগ্রহ করে আরও পরিশ্রম করুন এবং ভবিষ্যতে ভালো ফলাফলের জন্য প্রস্তুতি চালিয়ে যান। আপনার জন্য শুভকামনা!

ইংরেজি
1) A speech full of too many words is-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) a verbose speech

2) The phrase ‘dog days’ means-
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) hot weather

3) “Better to reign in Hell, than serve in Heav’n.” –Who wrote this?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) John Milton

4) ‘He contemplated marrying his cousin.’ Here ‘marrying’ is a/an-
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) gerund

5) What is the adjective form of the word ‘people’?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) populous

6) Who is the author of the novel ‘The God of Small Things’?.
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) Arundhati Roy

7) Who wrote the play “The Way of the World”?
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) William Congreve

8) ‘If Winter comes, can Spring be far behind?’ – Who wrote this?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) P. B. Shelley

9) Who is the poet of the poem “Ozymandias”?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) P. B. Shelley

10) Who is not an Irish writer?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) D. H. Lawrence

11) ___ was both a poet and a painter.
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) William Blake

12) What is the noun form of the word ‘laugh’?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) laughter

13) Which of the following novels is not written by an English writer?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) One Hundred Years of Solitude

14) Who is not a modern poet?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) John Keats

15) ‘No Second Troy’ is a-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) poem

16) Identify the correct sentence:
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) The girl burst into tears.

17) Where is the setting of the play ‘Hamlet’?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) Denmark

18) What is the antonym for the word ‘deformation’?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) wholeness

19) Do you have any money ___ you? Fill in the blank with appropriate preposition:
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) on

20) O’ Henry was from –
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) America

21) Who is the author of ‘Jane Eyre’?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) Charlotte Brontë

22) The most famous romantic poet of English literature is –
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) William Wordsworth

23) Change the voice: ‘Nobody trusts a traitor.’
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) A traitor is not trusted by anybody.

24) Identify the word which is spelt incorrectly:
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) ocassion

25) What kind of play is ‘Julius Caesar’?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) historical

26) The word ‘to genuflect’ means –
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) to bend the knee

27) The phrase ‘sine die’ means –
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) uncertain

28) Identify the correct synonym for the word ‘magnanimous’.
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) generous

29) Fill in the blank: She went to New Market _____.
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) on foot

30) ‘A herd of cattle is passing.’ The underlined word is a/an –
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) collective noun

31) Fill in the gap: Birds fly ___ in the sky.
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) at large

32) ‘Moby Dick’, a novel, was written by –
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) Herman Melville

33) Choose the right form of verb: It is high time we (act) on the matter.
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) acted

34) Words inscribed on a tomb is an-
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) epitaph

35) Which gender is the word ‘orphan’?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) common

Loading...