Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

৩ মিনিট ২৮ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#1

Overall Rank

Name : Hossain Mostakim
ID : 25061334
Full Mark

35

Your Mark

28.75 (82.14) / Passed

Attempt

35 (100%)

Avoid

0 (0%)

Correct

30 (86%)

Wrong

5 (14%)

Submitted

27 Jun 2025, 01:06 AM

Duration

৩ মিনিট ২৮ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ৩ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ৩ তম চেষ্টা। ৩ তম চেষ্টায় মোট ১ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ৩ তম চেষ্টায় ১ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ৩০টি সঠিক ও ৫টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ০টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ১০০% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ২৮.৭৫ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ৮২.১৪%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ৩ মিনিট ২৮ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় পাস করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি একটি প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে রয়েছেন এবং ভবিষ্যতে আরও ভালো করার সম্ভাবনা রয়েছে। শুভকামনা রইল!

ইংরেজি
1) Where is the setting of the play ‘Hamlet’?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) Denmark

2) The phrase ‘dog days’ means-
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) hot weather

3) Words inscribed on a tomb is an-
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) epitaph

4) Who is not a modern poet?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) John Keats

5) Identify the word which is spelt incorrectly:
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) ocassion

6) A speech full of too many words is-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) a verbose speech

7) Who is the poet of the poem “Ozymandias”?
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) P. B. Shelley

8) Choose the right form of verb: It is high time we (act) on the matter.
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) acted

9) Who is the author of ‘Jane Eyre’?
Your Answer:
B

Correct Answer:
A) ক) Charlotte Brontë

10) Identify the correct sentence:
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) The girl burst into tears.

11) ‘Moby Dick’, a novel, was written by –
Your Answer:
B

Correct Answer:
A) ক) Herman Melville

12) O’ Henry was from –
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) America

13) Who is the author of the novel ‘The God of Small Things’?.
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) Arundhati Roy

14) Which gender is the word ‘orphan’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) common

15) What is the antonym for the word ‘deformation’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) wholeness

16) “Better to reign in Hell, than serve in Heav’n.” –Who wrote this?
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) গ) John Milton

17) Identify the correct synonym for the word ‘magnanimous’.
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) generous

18) ‘He contemplated marrying his cousin.’ Here ‘marrying’ is a/an-
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) gerund

19) Fill in the blank: She went to New Market _____.
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) on foot

20) What is the noun form of the word ‘laugh’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) laughter

21) Who wrote the play “The Way of the World”?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) William Congreve

22) ‘If Winter comes, can Spring be far behind?’ – Who wrote this?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) P. B. Shelley

23) What is the adjective form of the word ‘people’?
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) populous

24) ‘No Second Troy’ is a-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) poem

25) Who is not an Irish writer?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) D. H. Lawrence

26) Fill in the gap: Birds fly ___ in the sky.
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) at large

27) ___ was both a poet and a painter.
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) William Blake

28) Which of the following novels is not written by an English writer?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) One Hundred Years of Solitude

29) The most famous romantic poet of English literature is –
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) গ) William Wordsworth

30) What kind of play is ‘Julius Caesar’?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) historical

31) ‘A herd of cattle is passing.’ The underlined word is a/an –
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) collective noun

32) The phrase ‘sine die’ means –
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) uncertain

33) Change the voice: ‘Nobody trusts a traitor.’
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) A traitor is not trusted by anybody.

34) Do you have any money ___ you? Fill in the blank with appropriate preposition:
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) on

35) The word ‘to genuflect’ means –
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) to bend the knee

Loading...