Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

৪ মিনিট ৩৫ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#3

Overall Rank

Name : Sanjida khatun
ID : 26014707
Full Mark

35

Your Mark

9.75 (27.86) / ফেইল

Attempt

11 (31%)

Avoid

24 (69%)

Correct

10 (29%)

Wrong

1 (3%)

Submitted

22 Feb 2026, 09:02 PM

Duration

৪ মিনিট ৩৫ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ৩ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ১ তম চেষ্টা। ১ তম চেষ্টায় মোট ২ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ১ তম চেষ্টায় ২ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ১০টি সঠিক ও ১টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ২৪টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ৩১% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ৯.৭৫ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ২৭.৮৬%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ৪ মিনিট ৩৫ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় ফেল করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি বর্তমানে প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে নেই। অনুগ্রহ করে আরও পরিশ্রম করুন এবং ভবিষ্যতে ভালো ফলাফলের জন্য প্রস্তুতি চালিয়ে যান। আপনার জন্য শুভকামনা!

ইংরেজি
1) 'Caliban' is an important character from Shakespeare’s-
You didn't attempt
Correct Answer:
A) A) The Tempest

2) Who is the author of 'Around the World in Eighty Days'?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) Jules Verne

3) 'Shylock' is a character in the play-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) The Merchant of Venice

4) "Beauty is truth, truth beauty" is written by-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) John Keats

5) Who wrote 'White Teeth'?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) Zadie Smith

6) Who wrote 'The Kite Runner'?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) Khaled Hosseini

7) Who wrote the fantasy novel 'Harry Potter'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) J. K. Rowling

8) Which period is known as "The Golden Age of English Literature"?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) The Elizabethan Age

9) What is the concluding part of a literary work called?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) A) epilogue

10) A poem written on the death of someone loved is called-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) Elegy

11) 'Alice in Wonderland' belongs to-
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) Juvenile literature

12) 'Eyes are ocean'—the figure of speech used here is:
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Metaphor

13) 'Desdemona' is a character in the Shakespearean play-
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Othello

14) Who is the author of 'Jane Eyre'?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) A) Charlotte Brontë

15) 'The Rape of Bangladesh' is written by-
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) Anthony Mascarenhas

16) Who wrote the poem 'The Solitary Reaper'?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) A) Wordsworth

17) A poem that tells a story in verse is called-
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) Ballad

18) Who wrote the short story 'The Gift of the Magi'?
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) O. Henry

19) Who wrote the poem 'Ozymandias'?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) P. B. Shelley

20) A group of lines in a poem is called-
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) Stanza

21) What is an epic?
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) A long narrative poem

22) 'Biman Bangladesh – Your home in the air' is an example of-
You didn't attempt
Correct Answer:
A) A) Metaphor

23) A simile is-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) Explicit comparison

24) Who is the author of the book 'The Wealth of Nations'?
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) Adam Smith

25) Who wrote 'Paradise Lost'?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) John Milton

26) Who is the author of the novel 'A Golden Age'?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Tahmima Anam

27) Identify the figure of speech: "The leaves danced in the wind."
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) Personification

28) How many lines are in a sonnet?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) 14 lines

29) A long speech expressing a character’s thoughts is called-
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) C) Soliloquy

30) The line "Frailty, thy name is woman" occurs in Shakespeare’s play-
You didn't attempt
Correct Answer:
A) A) Hamlet

31) The two cities in 'A Tale of Two Cities' are-
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) London and Paris

32) A formal composition or speech expressing high praise of somebody is called-
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) eulogy

33) Composition ridiculing vices is-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) Satire

34) Who among the following is a revolutionary poet?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) P. B. Shelley

35) Identify the figure of speech in 'She has a heart of gold.'
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) Metaphor

বই ও কোর্স বিষয়ে কীভাবে সহযোগিতা করতে পারি?
WhatsApp