Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

৪৪০৫৭ মিনিট ৩৭ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#4

Overall Rank

Name : Sanjida khatun
ID : 26014707
Full Mark

35

Your Mark

9.25 (26.43) / ফেইল

Attempt

13 (37%)

Avoid

22 (63%)

Correct

10 (29%)

Wrong

3 (9%)

Submitted

22 Feb 2026, 10:02 PM

Duration

৪৪০৫৭ মিনিট ৩৭ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ৩ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ২ তম চেষ্টা। ২ তম চেষ্টায় মোট ২ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ২ তম চেষ্টায় ২ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ১০টি সঠিক ও ৩টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ২২টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ৩৭% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ৯.২৫ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ২৬.৪৩%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ৪৪০৫৭ মিনিট ৩৭ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় ফেল করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি বর্তমানে প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে নেই। অনুগ্রহ করে আরও পরিশ্রম করুন এবং ভবিষ্যতে ভালো ফলাফলের জন্য প্রস্তুতি চালিয়ে যান। আপনার জন্য শুভকামনা!

ইংরেজি
1) "Beauty is truth, truth beauty" is written by-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) John Keats

2) 'The Rape of Bangladesh' is written by-
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) Anthony Mascarenhas

3) Who among the following is a revolutionary poet?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) P. B. Shelley

4) Who is the author of 'Around the World in Eighty Days'?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) Jules Verne

5) Composition ridiculing vices is-
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) C) Satire

6) Who wrote 'Paradise Lost'?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) John Milton

7) Who wrote the poem 'Ozymandias'?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) P. B. Shelley

8) Who is the author of the novel 'A Golden Age'?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) Tahmima Anam

9) 'Biman Bangladesh – Your home in the air' is an example of-
You didn't attempt
Correct Answer:
A) A) Metaphor

10) The two cities in 'A Tale of Two Cities' are-
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) London and Paris

11) A long speech expressing a character’s thoughts is called-
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) C) Soliloquy

12) Who is the author of the book 'The Wealth of Nations'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Adam Smith

13) A simile is-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) Explicit comparison

14) 'Eyes are ocean'—the figure of speech used here is:
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Metaphor

15) What is the concluding part of a literary work called?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) A) epilogue

16) Who wrote the fantasy novel 'Harry Potter'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) J. K. Rowling

17) Who wrote 'White Teeth'?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) Zadie Smith

18) Which period is known as "The Golden Age of English Literature"?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) The Elizabethan Age

19) 'Shylock' is a character in the play-
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) C) The Merchant of Venice

20) The line "Frailty, thy name is woman" occurs in Shakespeare’s play-
You didn't attempt
Correct Answer:
A) A) Hamlet

21) A poem that tells a story in verse is called-
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) Ballad

22) Who wrote the poem 'The Solitary Reaper'?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) A) Wordsworth

23) Who wrote 'The Kite Runner'?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) Khaled Hosseini

24) 'Alice in Wonderland' belongs to-
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) Juvenile literature

25) A group of lines in a poem is called-
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) Stanza

26) What is an epic?
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) A long narrative poem

27) How many lines are in a sonnet?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) 14 lines

28) A formal composition or speech expressing high praise of somebody is called-
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) eulogy

29) Who is the author of 'Jane Eyre'?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) A) Charlotte Brontë

30) Identify the figure of speech in 'She has a heart of gold.'
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) Metaphor

31) Identify the figure of speech: "The leaves danced in the wind."
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) Personification

32) A poem written on the death of someone loved is called-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) Elegy

33) 'Desdemona' is a character in the Shakespearean play-
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) Othello

34) Who wrote the short story 'The Gift of the Magi'?
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) O. Henry

35) 'Caliban' is an important character from Shakespeare’s-
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) The Tempest

বই ও কোর্স বিষয়ে কীভাবে সহযোগিতা করতে পারি?
WhatsApp