Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

১৮ মিনিট ১৪ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#1

Overall Rank

Name : Sanjida khatun
ID : 26014707
Full Mark

35

Your Mark

21.75 (62.14) / পাস

Attempt

28 (80%)

Avoid

7 (20%)

Correct

23 (66%)

Wrong

5 (14%)

Submitted

14 Mar 2026, 10:03 AM

Duration

১৮ মিনিট ১৪ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ১ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ১ তম চেষ্টা। ১ তম চেষ্টায় মোট ২ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ১ তম চেষ্টায় ১ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ২৩টি সঠিক ও ৫টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ৭টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ৮০% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ২১.৭৫ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ৬২.১৪%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ১৮ মিনিট ১৪ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় পাস করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি একটি প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে রয়েছেন এবং ভবিষ্যতে আরও ভালো করার সম্ভাবনা রয়েছে। শুভকামনা রইল!

ইংরেজি
1) 'They are organizing a search party.' Choose the appropriate passive form.
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) A search party is being organized by them.

2) 'Why are you doing this?' Change it into passive.
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Why is this being done by you?

3) Change the voice: 'He does not like people laughing at him.'
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) He does not like being laughed at.

4) 'I will take the medicine.' (Make it passive)
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) B) Medicine will be taken by me.

5) Choose the correct passive form of 'Who baked the cake?'
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) By whom was the cake baked?

6) The active voice of 'It has to be done by me' is—
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) I have to do it.

7) The passive voice of 'She made me do the arduous job' is—
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) I was made to do the arduous job by her.

8) Choose the correct active voice: 'He is called a genius.'
You didn't attempt
Correct Answer:
A) A) Everybody calls him a genius.

9) 'I know the fact.' Choose the correct passive form.
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) The fact is known to me.

10) 'We must take care of all living species on Earth.' The passive form is—
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) All living species on Earth must be taken care of by us.

11) The passive form of 'Who finished the task?' is—
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) By whom was the task finished?

12) 'The bird made the wind blow.' The passive form is—
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) The wind was made to blow by the bird.

13) 'Do not look down upon the poor.' The passive form is—
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Let not the poor be looked down upon.

14) Which sentence cannot be made passive?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) A tree stood here.

15) Change the voice: 'The boy laughed at the beggar.'
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) The beggar was laughed at by the boy.

16) The passive voice of 'I don't like idle people' is—
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Idle people are not liked by me.

17) Choose the correct passive form: 'My friend kept me waiting.'
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) C) I was kept waiting by my friend.

18) 'His behavior surprised me.' (Make it passive)
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) A) I was surprised at his behavior.

19) 'The parcel — tomorrow.' (Fill in the blank with passive form)
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) will be delivered

20) 'Let her sing a song.' The passive form is—
Your Answer:
D

Correct Answer:
A) A) Let a song be sung by her.

21) 'I saw him leaving the house.' The passive form is—
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) He was seen leaving the house.

22) The passive form of 'Who has done the work?' is—
Your Answer:
D

Correct Answer:
B) B) By whom has the work been done?

23) What will be the passive form of 'People believe he is a spy'?
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) He is believed to be a spy.

24) 'Shubho ate four pieces of Hilsha fish at dinner.' The passive form is—
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) At dinner four pieces of Hilsha fish were eaten by Shubho.

25) Which is the correct passive form of "Whom do you want?"
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) Who is wanted by you?

26) 'The storm damaged the banyan tree.' The passive form is—
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) The banyan tree was damaged by the storm.

27) Change the voice: 'She never understood me, whenever I said something.'
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) Whenever I said something, I was never understood by her.

28) Choose the active form of 'She was criticized for her failure.'
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) Everybody criticized her for her failure.

29) 'Don't pollute the water.' The correct passive form is—
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Let not the water be polluted.

30) Identify the correct passive voice: 'They elected him chairman.'
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) He was elected chairman.

31) 'Who is calling you?' The passive form is—
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) By whom are you being called?

32) 'Elizabeth unwillingly undertook the sea voyage.' The passive form is—
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) The sea voyage was undertaken by Elizabeth unwillingly.

33) The correct active voice of 'The ship was burnt' is—
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Fire burnt the ship.

34) 'It is known to me that America was discovered by Columbus.' (Make it active)
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) I know that Columbus discovered America.

35) The passive voice of 'Who taught you French?' is—
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) By whom were you taught French?

বই ও কোর্স বিষয়ে কীভাবে সহযোগিতা করতে পারি?
WhatsApp