Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

৬ মিনিট ৫৬ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#2

Overall Rank

Name : Marzia Mourin Mithila
ID : 26014582
Full Mark

35

Your Mark

12.5 (35.71) / ফেইল

Attempt

35 (100%)

Avoid

0 (0%)

Correct

17 (49%)

Wrong

18 (51%)

Submitted

23 Mar 2026, 04:03 PM

Duration

৬ মিনিট ৫৬ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ৩ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ১ তম চেষ্টা। ১ তম চেষ্টায় মোট ২ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ১ তম চেষ্টায় ১ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ১৭টি সঠিক ও ১৮টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ০টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ১০০% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ১২.৫ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ৩৫.৭১%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ৬ মিনিট ৫৬ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় ফেল করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি বর্তমানে প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে নেই। অনুগ্রহ করে আরও পরিশ্রম করুন এবং ভবিষ্যতে ভালো ফলাফলের জন্য প্রস্তুতি চালিয়ে যান। আপনার জন্য শুভকামনা!

ইংরেজি
1) Who wrote the short story 'The Gift of the Magi'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) O. Henry

2) Who wrote the poem 'Ozymandias'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) C) P. B. Shelley

3) The line "Frailty, thy name is woman" occurs in Shakespeare’s play-
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) A) Hamlet

4) 'Eyes are ocean'—the figure of speech used here is:
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) B) Metaphor

5) A poem written on the death of someone loved is called-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Elegy

6) 'Shylock' is a character in the play-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) The Merchant of Venice

7) A group of lines in a poem is called-
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) Stanza

8) Who wrote 'The Kite Runner'?
Your Answer:
C

Correct Answer:
D) D) Khaled Hosseini

9) 'Caliban' is an important character from Shakespeare’s-
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) The Tempest

10) A formal composition or speech expressing high praise of somebody is called-
Your Answer:
D

Correct Answer:
B) B) eulogy

11) Identify the figure of speech: "The leaves danced in the wind."
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Personification

12) What is the concluding part of a literary work called?
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) A) epilogue

13) 'Desdemona' is a character in the Shakespearean play-
Your Answer:
D

Correct Answer:
B) B) Othello

14) Who among the following is a revolutionary poet?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) P. B. Shelley

15) Which period is known as "The Golden Age of English Literature"?
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) C) The Elizabethan Age

16) Who is the author of 'Jane Eyre'?
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) Charlotte Brontë

17) Identify the figure of speech in 'She has a heart of gold.'
Your Answer:
D

Correct Answer:
A) A) Metaphor

18) 'Alice in Wonderland' belongs to-
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Juvenile literature

19) How many lines are in a sonnet?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) 14 lines

20) 'The Rape of Bangladesh' is written by-
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) A) Anthony Mascarenhas

21) What is an epic?
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) A) A long narrative poem

22) The two cities in 'A Tale of Two Cities' are-
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) B) London and Paris

23) Who wrote 'Paradise Lost'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) D) John Milton

24) A long speech expressing a character’s thoughts is called-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Soliloquy

25) Who is the author of the book 'The Wealth of Nations'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Adam Smith

26) "Beauty is truth, truth beauty" is written by-
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) C) John Keats

27) A poem that tells a story in verse is called-
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) B) Ballad

28) Who is the author of the novel 'A Golden Age'?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Tahmima Anam

29) Who wrote the fantasy novel 'Harry Potter'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) J. K. Rowling

30) 'Biman Bangladesh – Your home in the air' is an example of-
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) Metaphor

31) A simile is-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Explicit comparison

32) Composition ridiculing vices is-
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) C) Satire

33) Who wrote the poem 'The Solitary Reaper'?
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) A) Wordsworth

34) Who is the author of 'Around the World in Eighty Days'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) C) Jules Verne

35) Who wrote 'White Teeth'?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Zadie Smith

বই ও কোর্স বিষয়ে কীভাবে সহযোগিতা করতে পারি?
WhatsApp