Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

৫৭ মিনিট ০ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#1

Overall Rank

Name : Marzia Mourin Mithila
ID : 26014582
Full Mark

35

Your Mark

26.25 (75) / পাস

Attempt

35 (100%)

Avoid

0 (0%)

Correct

28 (80%)

Wrong

7 (20%)

Submitted

23 Mar 2026, 04:03 PM

Duration

৫৭ মিনিট ০ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ৩ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ২ তম চেষ্টা। ২ তম চেষ্টায় মোট ২ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ২ তম চেষ্টায় ১ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ২৮টি সঠিক ও ৭টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ০টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ১০০% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ২৬.২৫ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ৭৫%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ৫৭ মিনিট ০ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় পাস করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি একটি প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে রয়েছেন এবং ভবিষ্যতে আরও ভালো করার সম্ভাবনা রয়েছে। শুভকামনা রইল!

ইংরেজি
1) Composition ridiculing vices is-
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) C) Satire

2) A simile is-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Explicit comparison

3) A poem written on the death of someone loved is called-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Elegy

4) Identify the figure of speech: "The leaves danced in the wind."
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Personification

5) Who is the author of 'Around the World in Eighty Days'?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Jules Verne

6) A group of lines in a poem is called-
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) Stanza

7) How many lines are in a sonnet?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) 14 lines

8) Who is the author of the novel 'A Golden Age'?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Tahmima Anam

9) The two cities in 'A Tale of Two Cities' are-
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) London and Paris

10) Who wrote 'Paradise Lost'?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) John Milton

11) 'Biman Bangladesh – Your home in the air' is an example of-
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) Metaphor

12) A poem that tells a story in verse is called-
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Ballad

13) Who wrote the short story 'The Gift of the Magi'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) O. Henry

14) 'Desdemona' is a character in the Shakespearean play-
Your Answer:
C

Correct Answer:
B) B) Othello

15) 'Caliban' is an important character from Shakespeare’s-
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) A) The Tempest

16) 'The Rape of Bangladesh' is written by-
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) Anthony Mascarenhas

17) Who wrote the poem 'Ozymandias'?
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) C) P. B. Shelley

18) 'Shylock' is a character in the play-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) The Merchant of Venice

19) The line "Frailty, thy name is woman" occurs in Shakespeare’s play-
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) A) Hamlet

20) 'Eyes are ocean'—the figure of speech used here is:
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Metaphor

21) 'Alice in Wonderland' belongs to-
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Juvenile literature

22) Who wrote 'White Teeth'?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Zadie Smith

23) "Beauty is truth, truth beauty" is written by-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) John Keats

24) Who wrote the poem 'The Solitary Reaper'?
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) A) Wordsworth

25) What is the concluding part of a literary work called?
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) epilogue

26) Identify the figure of speech in 'She has a heart of gold.'
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) Metaphor

27) Who is the author of the book 'The Wealth of Nations'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Adam Smith

28) A formal composition or speech expressing high praise of somebody is called-
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) B) eulogy

29) A long speech expressing a character’s thoughts is called-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Soliloquy

30) Who wrote the fantasy novel 'Harry Potter'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) J. K. Rowling

31) Which period is known as "The Golden Age of English Literature"?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) The Elizabethan Age

32) Who is the author of 'Jane Eyre'?
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) Charlotte Brontë

33) What is an epic?
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) A long narrative poem

34) Who wrote 'The Kite Runner'?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) Khaled Hosseini

35) Who among the following is a revolutionary poet?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) P. B. Shelley

বই ও কোর্স বিষয়ে কীভাবে সহযোগিতা করতে পারি?
WhatsApp