Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

৮ মিনিট ৩৩ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#4

Overall Rank

Name : Arifa Rahman jui
ID : 26014552
Full Mark

35

Your Mark

10.75 (30.71) / ফেইল

Attempt

27 (77%)

Avoid

8 (23%)

Correct

14 (40%)

Wrong

13 (37%)

Submitted

01 Apr 2026, 08:04 PM

Duration

৮ মিনিট ৩৩ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ২ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ১ তম চেষ্টা। ১ তম চেষ্টায় মোট ৩ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ১ তম চেষ্টায় ৩ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ১৪টি সঠিক ও ১৩টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ৮টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ৭৭% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ১০.৭৫ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ৩০.৭১%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ৮ মিনিট ৩৩ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় ফেল করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি বর্তমানে প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে নেই। অনুগ্রহ করে আরও পরিশ্রম করুন এবং ভবিষ্যতে ভালো ফলাফলের জন্য প্রস্তুতি চালিয়ে যান। আপনার জন্য শুভকামনা!

ইংরেজি
1) The plural of 'thesis' is —
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) B) Theses

2) "Be careful, don’t — your keys."
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) lose

3) "Mandela was sentenced to life imprisonment." This sentence is in —
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Passive voice

4) What is the singular form of 'Data'?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Datum

5) Which one is the feminine gender form?
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) Nun

6) The judge wanted the murderer to be —.
Your Answer:
D

Correct Answer:
B) B) hanged

7) What is the masculine gender of 'Nun'?
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) Monk

8) "Let the task — done as directed."
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) be

9) "The promise sounds hollow." Here 'sounds' is a —
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) linking verb

10) "A gander" is a male —.
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) A) Goose

11) The feminine gender of 'Drone' is —
You didn't attempt
Correct Answer:
A) A) Bee

12) Which word is in the plural form?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) Syllabi

13) One of the common — is that girls are pursuing higher studies.
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) B) Phenomena is

14) The past participle form of the verb ‘lie’ (to recline) is —
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) B) lain

15) What is the singular form of 'Media'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Medium

16) Which one of the following is a common gender?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Cousin

17) Which one denotes a feminine gender?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) Doe

18) "Cooking is one of my favorite hobbies." In this sentence, 'Cooking' is a/an —
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Gerund

19) Which of the following words is the plural form of 'brother' (in a community)?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) B) Brethren

20) What is the plural of the word 'syllabus'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) D) Both B & C

21) Which of the following is a plural noun?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Criteria

22) "I enjoy teaching." The underlined word is a —
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) A) gerund

23) What is the plural of 'radius'?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) D) Radii

24) The verb form of the word ‘prison’ is —
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) imprison

25) What is the plural form of 'basis'?
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) C) Bases

26) "Piles of drying chillies gleamed crimson in the sun." Here 'gleamed' means —
You didn't attempt
Correct Answer:
B) B) Shone/Sparkled

27) The feminine gender of 'Stag' is —
You didn't attempt
Correct Answer:
C) C) Hind

28) What is the plural form of 'fungus'?
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) C) Fungi

29) What is the masculine gender of 'mare'?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) C) Stallion

30) "To be or not to be, that is the question." Here 'To be' is a/an —
Your Answer:
D

Correct Answer:
B) B) Infinitive

31) The plural form of ‘alumna’ (female graduate) is —
Your Answer:
B

Correct Answer:
A) A) Alumnae

32) Which one of the following nouns has no singular form?
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) A) Measles

33) What is the masculine gender of 'duck'?
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) C) Drake

34) Which one is a masculine gender?
Your Answer:
C

Correct Answer:
D) D) None of these

35) "The dog went mad." Here 'went' is a/an —
You didn't attempt
Correct Answer:
D) D) Copulative/Linking verb

বই ও কোর্স বিষয়ে কীভাবে সহযোগিতা করতে পারি?
WhatsApp